Sind april 2015 is er heel wat veranderd in de manier waarop Google naar je website kijkt. Het feit of je website mobiel toegankelijk is zal een grote invloed uitoefenen op je zoekresultaten en dus je ranking in Google.

Dit is op zich niet zo verwonderlijk wanneer je kijkt naar de toename van mobiel gebruik voor het web in België.

Mobiel gebruik België

Bron: http://howwebrowse.be/

Tablet en smartphone gebruik België

Bron: http://howwebrowse.be/

Aangezien Google er alle belang bij heeft de gebruikservaring van de webgebruiker te optimaliseren, houden ze nu enorm rekening met de mobiele mogelijkheden van je website. Het is immers niet erg gebruiksvriendelijk om naar een ‘normale’ weergave van je site te staren op een klein scherm.

Een mobiele versie van je website is dus een noodzaak indien je niet wil ‘bestraft’ worden in Google. Nog beter is een website te hebben met responsive design, zodat de weergave zich aanpast aan de schermgrootte. Doe gerust eens de test met https://nicoweb.be ?

Nicoweb-mobiel

Google heeft hiervoor ook een hulpmiddel ter beschikking waarop je de mobiele status van je websitepagina’s kan nakijken. De mobielvriendelijke test vind je via deze link.

Als resultaat krijg je ook tips die je kunnen helpen de mobiel-vriendelijkheid (en zo je score in Google) te verbeteren.

 

Wil je meer tips om beter te scoren in Google? Download dan zeker ons gratis e-boek met 5 tips voor een betere SEO (Pdf)!

Facebook reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.