De gemiddelde Belg is een traditionele gebruiker van mobiele applicaties. Van de 5 verschillende apps die hij dagelijks gebruikt, zijn het checken van agenda, persoonlijke e-mails, het bezoeken van websites en het volgen van sociale media het meest populair. Dit blijkt uit rondvraag bij 1.000 Belgen, uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau iVOX, in opdracht van iCapps, de Belgische ontwikkelaar van zakelijke applicaties voor mobiel en web.

Lees het volledige artikel op www.bloovi.be

Smartphone gebruik

Het mobiele internetgebruik zit duidelijk in de lift. Maar gebruiken we echt al die apps op onze smartphone?

Er blijken ook duidelijke verschillen te zijn tussen mannen en vrouwen wat betreft hun mobiel gebruik:

Mannen gebruiken opvallend meer apps dan vrouwen. Bijna één op vier mannen (24 %) gebruikt dagelijks meer dan tien verschillende applicaties, waar dat bij vrouwen één op zes is.
Mannen gebruiken ook meer zakelijke apps, zoals voor het checken van hun professionele agenda en e-mail (25 %) en hun financiën (21 %). Vrouwen gebruiken de smartphone dan weer meer om spelletjes te spelen (37 %), zoals het populaire Candy Crush of Subway Surfers.

Vrouwen die meer gamen dan mannen, wie had dat gedacht! En mijn echtgenote maar herhalen dat mannen net kleine kinderen zijn ?

Tip voor de smartphone

Tot slot nog een kleine tip om je app-gebruik en smartphone geheugen onder controle te houden: plaats de apps die je gebruikt rechtstreeks toegankelijk (dus niet in een folder) en nieuwe apps dadelijk in een folder. Een app die je gedurende 1 maand niet uit een folder hebt gehaald, wis je best. Je kan immers lang genoeg zonder deze functionaliteit…

Wat is trouwens jouw favoriete of meest gebruikte app op je smartphone? Laat het ons weten via de commentaren!

Facebook reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.