Heb je dit ook al meegemaakt? Je krijgt een bericht van Facebook om te melden dat je bent ‘getagd’ in een foto door één van je kennissen. Wat blijkt? Je bent getagd in ongevraagde reclame van zonnebrillen…zonder medeweten van de persoon die je zogezegd heeft getagd.

Wat gebeurt er nu? Facebook post deze foto op je tijdslijn en zo wordt die weer zichtbaar voor al je contacten. Als iemand er op klikt is het helemaal om zeep: nu zal het ‘virus’ alle contacten van die persoon taggen en zo zijn we weer vertrokken!

Hoe kan je makkelijk facebook spam vermijden? Door even je privacy instellingen bij taggen aan te passen. Hier is een kort stappenplan:

1. Login op Facebook
2. Ga rechtsboven (pijltje) naar ‘Instellingen’
3. Kies in de linker kolom ‘Tijdlijn en taggen’
4. Schakel de volgende functie in: ‘Berichten controleren waarin je door vrienden bent getagd voordat ze op je tijdlijn worden weergegeven?’

 

Zoals de omschrijving laat vermoeden, zal je nu een bericht krijgen dat je bent ‘getagd’, maar dit bericht verschijnt niet automatisch meer op je tijdslijn. Indien het gaat om eerder vernoemde type spam (of indien je liever niet wordt getagd in dit specifiek bericht of deze foto) kan je eenvoudig je ‘tag’ verwijderen.

Zo help jij ook mee aan het stoppen van storende tag-berichten!

Bekijk gerust onderstaande video die de stappen nogmaals overloopt:

Facebook reacties

    2 replies to "Hoe Facebook-spam vermijden?"

    • Joachim inghelbrecht

      Geachte,

      Ik heb een probleem ik heb per ongeluk mijn vriendengroepje in mesenger onder spam geplaatst en is dus verdwenen, hoe kan ik hen terughalen of span deactiveren

      • Nico

        Beste Joachim,

        Hier is de uitleg voor een mobiel toestel. Wanneer je in ‘Chats’ de naam van het groepje opzoekt, zal het verschijnen. Dan veeg je naar links en kies je de ‘3 horizontale streepjes’. Dan heb je de optie om de groep te ‘deblokkeren’.

Geef Commentaar

Je e-mail wordt niet publiek gemaakt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.